Praha 24. - 25. 4. 2024

Dne 24. - 25. 4. 2024 se uskutečnil projektový výlet do Prahy kroužku Malý cukrář a technologického kroužku DigiTech4U.
Po příjezdu do Prahy jsme se šli ubytovat na hotel MeetMe23, kde jsme si dali výborný oběd a vyrazili na plánovaný program v centru Prahy.
První zastávka bylo Muzeum filmových legend. Díky komentované prohlídce jsme zjistili, jaký je rozdíl mezi sochou a figurínou. A jak je náročná výroba.
V muzeu jsme měli možnost prohlédnout různé figuríny od Harryho Pottera, až po Vřískot.
Ajťáci se později odpojili a vydali se do VR parku, kde si vyzkoušeli nové virtuální technologie. Cukráři mezitím navštívili Playground (bývalé Hamleys).
Po připojení ajťáků zpět do skupiny jsme šli společně na Laser game Mercuria. Po vydatné zátěži se naše skupinka vrátila na hotel, kde jsme si dali skvělou večeři a unavení se uchýlili ke spánku.
Časně ráno se cukráři vydali na kurz Makronek do IPPA café, kde si pod vedením úžasné lektorky Míši osvojili jak pečení makronek samotných, tak výrobu různých náplní a technik zdobení. Každý účastník si odnesl certifikát o úspěšném absolvování kurzu a cenné zkušenosti.
Mezitím co cukráři pekli, ajťáci odjeli do Holešovic. Tam se podívali do společnosti Průša Research na výrobu 3D tiskáren.
Na vlak zpět domů jsme doběhli doslova za minutu odjezd.