Francie - část třetí

Další den našeho pobytu jsme se probudili krásně odpočatí. Po bohaté snídani jsme vyrazili do školy za našimi francouzskými kamarády, kteří si pro nás připravili dvě úžasné aktivity, obě zaměřené na spolupráci, a hlavně na společnou konverzaci v anglickém jazyce.

První aktivita byla tvořivá-společně jsme vyráběli vlajky Evropské unie, České republiky a Francie.

Druhá vyžadovala mnohem více komunikace-procházeli jsme se významy lidových pořekadel v českém, anglickém a francouzském jazyce. Bylo to zábavné objevovat podobnosti a rozdíly mezi našimi kulturami a jazyky.

Po dokončení aktivit jsme se odebrali do školní jídelny na oběd. Nabídce jídla ve školní jídelně jsme nikdo nevěřili-hranolky, lasagne, pizza, zmrzlina, dezerty...No zkrátka přecházel nás zrak nad tou dobrotou. S plnými břichy jsme se vydali na cestu zpět. Ještě jsme se ale nezapomněli zastavili dokoupit zásoby jídla a holky opět vlítly do obchodu s oblečením. No, byly k nezastavení, prý za ty peníze se to fakt hodí.

Večeři jsme si dopřáli v místní pizzerii. Jednotlivé kousky pizzy mizely z talířů rychlostí blesku. Obsluha z nás měla takovou radost, že nám jako pozornost podniku přinesli další dvě pizzy s nutellou, což byla skvělá sladká tečka na závěr večera. Spokojení, najezení, někteří možná až přejedení jsme se vrátili do našich pokojů a brzy jsme se chystali ulehnout. Proč? Protože zítra vyrážíme za dobrodružstvím!

 

Fotogalerie>>>