Francie - část čtvrtá

Paříž

Ve čtvrtek jsme si museli přivstat. Budík jsme si nastavili na 5 hod. Rychle jsme vyskočili z postele, nabalili do batohu svačinu a vyrazili na vlakové nádraží, z kterého nám jel proslulý rychlovlak směr hlavní město Francie-Paříž. Cestu většina z nás prospala nebo si ji krátila hraním karet. Jakmile vlak vjel do nádražní haly, plni očekávání jsme se vydali do ulic velkoměsta. Svezli jsme se metrem na první místo, kterým nebylo nic jiného než samotná Eiffelova věž. Jakmile jsme vyšli z metra už u nás byli prodejci s malými přívěsky v jejím tvaru. Mluvili snad všemi jazyky světa, dokonce i česky. S těmito pobíhajícími prodejci jsme se potkávali v Paříži po celou dobu.

Eiffelova věž. Ohromná, jedinečná, stála tam, přímo před námi. Většina z nás si vyšla schody do 2.patra a dívala se na Paříž z ptačí perspektivy. Ti, kteří trpí závratěmi, zůstali v prvním patře, odkud se kochali výhledem do všech světových stran.

Dalším zajímavým místem, které jsme navštívili byla gotická katedrála Notre-Dame, kterou všichni mohou znát z románu Victora Huga Chrám Matky Boží v Paříži. Od katedrály jsme se procházeli podél řeky Seiny. Nemohli jsme opomenout navštívit ani další moderní ikonu, kterou je skleněná pyramida sloužící jako vstup do slavného muzea Louvre. V muzeu jsme měli možnost shlédnout velkou spoustu překrásných uměleckých děl, včetně slavného obrazu Mona Lisa.

Všichni si výlet náramně užili a přivezli si s sebou kromě mnohých suvenýrů i spoustu nezapomenutelných zážitků.

 

Fotogalerie>>>