Žáci z Petrina poznávají evropské země.

V rámci akreditace vyjelo již 60 žáků a více než 15 pedagogů do zahraničí.
Bruntál, 5. června 2024 – Žáci ze ZŠ Bruntál, Školní 2, se v rámci projektu Erasmus+ 2023-1-CZ01-KA121-SCH-000120469 vydali na cestu za poznáním do tří evropských zemí. V letošním roce tři skupiny žáků navštívily Portugalsko, Francii a Maďarsko. Předmětem zájmu bylo tentokrát kulturní a přírodní dědictví těchto zemí a praktické ověření dovedností a znalosti angličtiny.
Projekt eTwinning s názvem “Kulturní a přírodní dědictví zemí EU: Památky UNESCO” byl pro žáky nejenom výzvou, ale také jedinečnou příležitostí poznat různorodost evropské kultury a historie. Během školního roku se věnovali studiu památek zapsaných na seznamu UNESCO, a to nejenom teoreticky, ale také prakticky při terénních výletech.
V dubnu naše škola přivítala žáky z partnerských škol z Francie a Portugalska, a v květnu se naopak naši žáci vydali do Portugalska, Francie a Maďarska. Celkem vyjelo 31 žáků.
Není to však jenom o žácích, také pedagogové se v rámci projektu Erasmus+ vzdělávají. Například kolega z 2. stupně se chystá na Kypr na metodický kurz Project Based Learning, zatímco kolegyně z 1. stupně se připravuje na jazykový kurz na Kypru. Celkem se v létě vzdělávacích kurzů v zahraničí zúčastní 11 pedagogických pracovníků-učitelů a asistentů z Petrina.
Financování celého projektu je podpořeno z fondů EU, což umožňuje škole rozvíjet mezinárodní spolupráci a obohacovat vzdělávání žáků i pedagogů.
Škola získala akreditaci na pět let, a to od roku 2022 do roku 2027. V rámci této akreditace škola vyslala již 60 žáků do šesti evropských zemí, 15 pedagogů na jazykový nebo metodický kurz a 3 pedagogy na stínování práce na Slovensko.
 
Mgr. Michaela Mikulková