Jeseníky za humny

Máme skvělou zprávu! Naši šikovní žáci z 2.B zvítězili ve výtvarné části soutěže "Jeseníky za humny". Zvítězili ve své kategorii 1. až 3. třídy, kdy soutěže se účastnilo celkem 13 škol. Rozhodování zcela jistě nebylo jednoduché, protože všechna díla byla úžasná, ale naši žáci svým originálním a pečlivým zpracováním získali srdce komise.
A odměna? No, ta byla skvělá! Nejprve přišel do naší třídy grafik z firmy Turistické známky a společně s našimi dětmi navrhl podobu jejich vlastní turistické známky.
A to není všechno! Děti jely do Rýmařova, kde měly možnost prohlédnout si sídlo firmy Turistické známky a celý proces výroby turistických známek od návrhu, zhotovení mosazné formy až po samotnou ražbu turistické známky. Žáci si z výroby odnesli nejen velkou známku do třídy, ale každý z nich si vyrobil také svou vlastní na památku.
A protože odměny nikdy není dost, měli naši malí umělci na závěr ještě přichystáno skvělé občerstvení v restauraci, která se nachází přímo v objektu firmy.
Speciální poděkování patří panu Holubovi z Turistických známek a jeho grafikovi za to, že dětem umožnili tento nezapomenutelný zážitek.
 
Mgr. Romana Šimková
Iva Vodičková