Máme rádi přírodu

 
Skupina žáků naší školy vyrazila začátkem října na třídenní pobytovou akci do Malé Morávky. Celé tři dny byly plné dobrodružství, objevování a radosti z přírody. Byla to zkušenost, kterou si budeme všichni pamatovat – nejen pro krásné prostředí, ale hlavně pro úžasný kolektiv a nové zážitky, které nám příroda nabídla.
Jako správní milovníci přírody jsme trávili většinu času venku, kde jsme objevovali bohatství podzimního lesa a života kolem vody.
Od prvního dne jsme se ponořili do prozkoumávání přírodních krás. Děti byly naprosto nadšené z objevování života kolem vody – pozorovaly drobné vodní živočichy, kamínky a kořeny stromů, které voda neúnavně omývá.
Podzimní les byl neuvěřitelně krásný. Objevovali jsme různorodost stromů, sbírali lesní plody a zkoumali podzimní rostliny. Děti s velkou radostí prozkoumávaly každý kout lesa.
Tento pobyt byl nejen o procházkách, ale hlavně o prohloubení vztahu k přírodě a vzájemné spolupráci. Velké díky patří také úžasným lektorkám ACTAEA, Společnost pro přírodu a krajinu Karlovice.
 
Kateřina Stáňová, Kateřina Machalová